ZAVŘÍT MENUHOMEPRODUKTPODPORABLOGKONTAKTPŘIHLÁSIT SE
ENGLISH
Chytré úložiště pomáhá připravit se na výpadky

Česká republika se pomaličku vzpamatovává z těžké připomínky, jak ničivé dokáží být přírodní živly. Jako tým nás také nesmírně zasáhly tragédie, které prožívají lidé v nejvíce zasažených částech republiky. Stejně jako mnozí z vás, i my jsme s napětím v uplynulém týdnu sledovali, jak se bude počasí vyvíjet.

Naše hybridní systémy BATTERY BOX umožňují díky vlastnímu softwaru řízení kromě mnoha funkcí také jednu zdánlivě banální, ale jak se ukázalo, tak velmi důležitou právě pro podobná exponovaná období - tou je přímá notifikace majitele zařízení.  

Jakmile bylo jasné, že se přírodní živly neumoudří, všichni majitelé našich systémů BATTERY BOX mohli ve své aplikaci najít zprávu s doporučením k přepnutí na pracovní režim s názvem HG IV – UPS. Funkce je zaměřena na okamžité dobití baterií na hodnotu 100% s tím, že ta zůstává zachována tak, aby v případě skutečného výpadku distribuční sítě měla domácnost k dispozici maximální kapacitu energie uložené ve svých bateriích. Pokud do té doby FV elektrárna vyrábí, spotřeba domácnosti je z ní nadále zásobována, aniž by odebírala energii i z baterií.  

Obr. 1 – notifikace v aplikaci pomáhají upozornit na výjimečné situace 

 

Dle statistik již nyní víme, že vydaným doporučením se rozhodlo řídit až 15 % z vás, majitelů systému BATTERY BOX. Doufáme, že pokud nečas někoho z vás skutečně postihl, přečkali jste toto období bez úhony.  

Náš vývojový tým od začátku klade při návrzích našich systémů maximální důraz na bezpečnost samotného zařízení i energetického chodu domácnosti. Většina funkcí našich zařízení má za cíl pomoci majitelům získávat energii ze slunce bezpečnou cestou, ať už jde o ochranné jistící prvky, funkce řízení distribuce energie nebo právě zmiňovanou možnost komunikace, která se netýká jen notifikací, ale také bezpečnostní alarmů, využívání nepřetržitého chodu monitorovací platformy či možnosti využívat technickou podporu zásadně ve vašem mateřském jazyce. Samozřejmostí je více pracovních režimů dle aktuální preference majitele. 

Obr. 2 – volba provozu Home Grid IV UPS je určena pro období s častými výpadky distribuční sítě nebo pro zimní provoz 

Jestliže jste majitelem BATTERY BOX a průvodní aplikaci zatím nepoužíváte, prosíme zvažte její aktivaci (více ZDE). Může vám dobře posloužit nejen v dobách krizových, ale zejména v denním režimu při vyhodnocování vlastního chodu systému a správného používání zařízení nebo při přímé komunikaci se servisním oddělením. 

Pokud teprve uvažujete o pořízení fotovoltaiky s úložištěm, myslete vždy zejména na bezpečnost svého domova. Investice do inteligentního hybridního systému se s ohledem na nadstandardní množství praktických funkcí a alarmů, které vám obyčejné modulární sestavy nemohou nabídnout, jednoduše vyplácí. 

 

Zaznamenali jste potíže v chodu zařízení? 

Kontaktujte nás prostřednictvím záložky Podpora v aplikaci ČEZ BATTERY BOX (záložka je dostupná ve verzi pro tablety nebo při přihlášení přes prohlížeč - více ZDE) nebo se neprodleně obraťte na svou instalační firmu.